Hvor kan jeg få hjælp

Udover den hjælp du kan få via Venligboerne Randers, er der selvfølgelig masser af andre muligheder for udsatte borgere i Randers og omegn for at få hjælp – både til dagligdagens udfordringer, men også til særlige lejligheder. Vi har samlet en lille oversigt over nogle af de steder, der hjælper.

Til gravide og forældre med børn under 3 år:

BabyBox
– gravide kan gratis få en babypakke med blespand, vareprøver og et værdibevis, som de kan hente i den lokale BabySam-butik (men pakken skal bestilles på BabyBox-siden først).

Børneulykkesfonden
– forældre og bedsteforældre med børn/børnebørn på maks. 9 måneder kan få en gratis sikkerhedsboks med bl.a. en førstehjælpspakke, en refleks til barnevognen, en solskærm og vareprøver m.m. Den skal bestilles online, men kan hentes i den lokale BabySam.

Fakta Babykuffert
– her kan du få en gratis pakke til din baby. Pakken indeholder bl.a. en sut, en pakke bleer, salve og pusleunderlag. Du kan få én pakke pr. baby.

Lidl Startpakke
– alle babyer op til 6 måneder kan få én startpakke med bl.a. bleer, en bodystocking og vådservietter.

Rema1000 Babystartpakke
– her får du gratis en pakke bleer, skumvaskeklude, vådservietter, en sut og en bamse. Du kan få én pakke pr. baby.

Til alle:

Bysekretariatet
– tilbyder bl.a. økonomisk rådgivning, sundhedsvejledning, lektiehjælp og jobvejledning, men har også babycafeer, sprogundervisning, motion og kreative aktiviteter. Alt sammen primært for folk, der bor i Nordbyen (de fleste aktiviteter er gratis).

Den Rullende Kagemand
– Mødrehjælpens hjælp til fødselsdagsfester.

Sct. Clemens Kirkes Food Bank
– med langtidsholdbare fødevarer. Adressen er Parkboulevarden 15, og der er åbent mandag-fredag, 9-13 samt torsdag, 16-18.

Sct. Peders Kirkes Food Bank
– du kan få mad alle hverdage mellem 9 og 13 samt torsdage mellem 16 og 17. Henvend dig på Kirkekontoret, Fabersvej 47.

Venligboerne Randers’ Fødselsdagspulje
– kan søges af økonomis pressede forældre, der skal holde fødselsdag for egne børn mellem 1 og 17 år.